Article Type: podcast

Autovista Group Residual Value Awards (jäännösarvopalkinnot) 2023 

Autovista24 julkistaa yksinoikeudella 19. kesäkuuta alkaen ensimmäisten Autovista Group Residual Value Awards -palkintojen voittajat. Autovista Groupin syvälliseen tutkimukseen ja analyysiin perustuvat yleiseurooppalaiset palkinnot juhlistavat malleja, joilla on korkeimmat jäännösarvot. 

Julkistuksen lähestyessä Autovista Groupin Christian Schneider ja Autovista24:n toimittaja Tom Geggus keskustelivat näistä jännittävistä palkinnoista uudessa podcast-jaksossa. 

Projektia johtava Schneider selitti, miten Autovista Groupin asiantuntijat kokosivat ja laskivat tietoja 17:ltä Euroopan markkina-alueelta tunnistaakseen mallit, jotka säilyttävät arvonsa parhaiten. Dataan perustuvan lähestymistavan ansiosta palkinnot ovat entistä tärkeämpiä keskeisille autoalan toimijoille, kuten autonvalmistajille ja leasingyhtiöille. 

Näytä yhteenveto 

Autovista Group Residual Value Awards 2023 -palkintojen saajat paljastetaan 19.–29. kesäkuuta. Kahdeksan erillistä palkintoa julkistetaan yksinoikeudella Autovista24-sivustolla. Palkintokategoriat perustuvat segmenttiryhmiin ja voimansiirtovaihtoehtoihin. 

Palkinnot juhlistavat jokaista kahdeksaa voittajaa ja toiselle sijalle tulleita malleja sekä tarjoavat ainutlaatuista tietoa Autovista Groupilta. Mutta miten voittajat laskettiin? 

Palkintomenetelmä 

Palkinnot eivät perustu tuomaripaneelin valintaan vaan Autovista Groupin käytettävissä olevaan laajaan tietomäärään. Autovista Groupin asiantuntijat kokosivat, laskivat ja analysoivat tätä dataa, ja työn tuloksena he saivat selville tämän vuoden voittajamallit. Selvityksessä käytettiin käytettyjen autojen markkinatietoja helmi-huhtikuulta 2023 sekä 36 kuukauden ikäisten, 60 000 km ajettujen autojen jäännösarvojen ennustetietoja. 

Schneider ja Autovista Groupin analyytikot ja toimittajat tutkivat yhdessä tietoja 17:stä eri Euroopan maasta. Tiedot kerättiin seuraavista maista: Alankomaat, Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Suomi, Sveitsi, Tšekki, Unkari ja Yhdistynyt kuningaskunta. 

Päästäkseen mukaan vertailuun mallien oli oltava valitun luokan hevosvoimajakauman 20. ja 90. prosenttipisteen välillä. Tämän tarkoituksena oli estää sarjataulukkoa muodostumasta sellaiseksi, että se sisältäisi äärimmäisen tehokkaita autoja ja vääristäisi siten analyysin tulokset. 

Ajoneuvojen oli myös sijoituttava lähtöhinnoiltaan kohtuullisten mallien ja toisen ääripään, kuten tehokkaimpien urheiluautomallien, välimaastoon. Tämän tuloksena vertailussa keskityttiin yleisimpiin perusvarusteltuihin malleihin ja vältettiin hinta-asteikon ääripäissä olevia ajoneuvoja. 

Sen jälkeen Autovista Groupin analyytikot määrittivät kustakin mallista version, jolla on korkein jäännösarvo. Jäännösarvo on ilmaistu prosentteina voimassa olevasta listahinnasta (jäännösarvoprosentti, %RV). Mallit indeksoitiin jokaisella markkina-alueella siten, että mallien jäännösarvoprosentti jaettiin kyseisen kategorian keskimääräisellä jäännösarvoprosentilla. 

Autovista Group Residual Value Awards -palkinnot myönnettiin valituissa maissa lasketun kategorian indeksin keskiarvon perusteella. Sen jälkeen tuloksia painotettiin kunkin markkina-alueen uusien autojen myyntimääriin, jotta suurimpien markkinoiden poikkeukselliset tulokset saatiin mukaan lopullisiin lukuihin. 

Tässä ovat Autovista Group Residual Value Awards -palkintojen ensimmäiset voittajat:  

The 2023 Autovista Group Residual Value Award winners 

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Siirry Autovista24-verkkosivulle